· 

Bewust Ondernemen Inleiding

Bewust Ondernemen Inleiding

Ruim tien jaar geleden, in de nasleep van de financiële crisis van 2009 werd ik op het schoolplein aangesproken door een ouder van een klasgenootje van mijn dochter. Het ging slecht bij zijn werkgever en er zouden vele ontslagen vallen. Ook deze ouder vreesde voor zijn baan. Wat hij toen zei ben ik nooit vergeten :

 

"JIJ HEBT MAAR GELUK MET JE EIGEN BEDRIJF, JIJ KUNT NOOIT ONTSLAGEN WORDEN !". 

 

De afgelopen jaren zijn er vele ondernemingen gestart. En als ik de KVK cijfers mag geloven haalt meer dan de helft nog steeds geen vijf jarig jubileum. En van de helft die dat wel haalt is slechts één op de zes ondernemers in staat om daadwerkelijk te leven van de onderneming. De massale hulp aanvragen als gevolg van het uitbreken van de volgende crisis onderstreept in ieder geval de keerzijde van het geluk en grote voordeel dat een ondernemer niet ontslagen kan worden.

Veel ondernemers starten vanuit een droom. Een droom van vrijheid, van zelfstandigheid en van passie. Te vaak eindigt die droom nog in een deceptie of nog erger, in een nachtmerrie.

 

Bewust Ondernemen werd van 2007 tot nu ontwikkeld en doorontwikkeld als opleiding voor ondernemers. Een opleiding om ondernemers sterker te maken en om de kans op succes te vergroten. In deze blog wil ik mijn vele ervaringen met startende en groeiende ondernemingen delen. 

 

Elk verhaal kost ongeveer een minuut om te lezen. Geïnspireerd op de één minuut verhaaltjes die ik mijn kinderen voorlas zijn dit "éénminuutverhaaltjes voor ondernemers". Elk verhaal leert je om een valkuil te vermijden en om wat bewuster te (gaan) ondernemen. 

 

UITLEG :
De blog is naast de inleiding ingedeeld in vier categorieën :
1. Nieuws (spreekt voor zich)

2. Uitrusting (Over geld en zo)

3. Kennis (Alles wat je wil weten om te ondernemen)

4. Wil (Wie ben jij ? Ben je ondernemer ?)

 

Uiteindelijke doel is een succesvol ondernemer worden met een succesvolle onderneming. Ik zie overigens het besluit om naar aanleiding van deze blog niet te gaan ondernemen ook als succes. 

 

Veel leesplezier 

Peter Beursgens 

 

Mocht je naar aanleiding van de blog vragen hebben dan stel ze gerust via het contactformulier