GROEIPIJN

 

Een apart stuk voor kleine ondernemingen met vaak jonge onervaren controllers of zelfs nog geen controller. Kleine ondernemingen worden soms groot. Ze groeien en barsten uit hun voegen. De oprichters van de onderneming verliezen het overzicht, ze verzuipen in het werk of de onderneming groeit niet meer omdat de ondernemer het niet meer kan behappen. De lol gaat er dan ook vaak vanaf en de onderneming krijgt groeipijn. De cruciale kritische fase wordt bereikt waar de onderneming te groot wordt voor het servet en te klein voor het tafellaken. (De pioniersfase en het oprichterssyndroom uit het groeimodel van Greiner voor de liefhebbers !). 

 

Een goede AO BIV vanuit een sterke VISIE kunnen nu uitkomst bieden. Met een adequate AO kan de ondernemer / oprichter weer gaan ondernemen, de organisatie kan zelfstandiger en onafhankelijk(-er) worden van de oprichter en de volgende groei fase kan worden ingezet. Het is een zure appel maar bijt door, het loont zich !

 

Veel gehoord argument om geen adequate AO/BIV op te zetten en de organisatie te professionaliseren is de inefficiëntie van zo'n "stroperig gedrocht met regeltjes, begrotingen, autorisaties". En misschien is het wel (EVEN) zo. Want de ondernemer kan veel zelf doen, sneller doen en beter doen. Alleen, dat was toch het probleem ? De ondernemer / oprichter heeft geen tijd meer, verzoop, en de organisatie loopt vast. De groei stagneerde toch juist vanwege........ !

 

Precies ! Dus een adequate AO opzetten. Investeren in een (dure ?) controller. Investeren in een organisatie die bestuurd wordt op basis van afspraken en systemen in plaats van door een ondernemer die "alles" zelf ziet en doet. Dan kan de organisatie doorgroeien en kan een kleine onderneming pas volwassen worden.

 

Hoe moet dat ? Het begint bij de visie van de ondernemer in relatie tot de visie van de onderneming. Als dat helder is (en liefst ook nog op één lijn) dan kan de verandering van "eenmanszaak" naar volwassen organisatie worden ingezet.

Visie - Strategie - Doelen - Uitvoering - Beheersing - Sturing !.

 

Crisis... Zonder crisis geen groei ? Soms is een crisis nodig voor groei. Voor het bereiken van een volgende groeifase (zie groeifasen Greiner op bv wikipedia). Anticiperen op een crisis kan soms en helpt om de crisis te gebruiken als trigger voor het bereiken van volgende fase. Onvoldoende voorbereiding kan zelfs leiden tot de ondergang dus ben alert !

 

Ondersteuning nodig bij dit proces ? Neem contact op, het is onze missie uw organisatie de volgende groeifase in te helpen.

www.beursgensadvies.nl