OAT hulplijn

OAT hulplijn · 09. januari 2021
Sla je slag en scoor (AO op straat 3)
In de reeks AO ligt op straat dit keer een jonge onderneming die scherpe geprijsde koopjes via een website verkoopt aan consumenten en volgers van de website.
OAT hulplijn · 14. december 2020
Wellicht herkenbaar : Een redelijk recht toe recht aan casus. Een typologie met een stevig verband tussen geld en goederen. Duidelijke steunpunten. De processen en functiescheidingen lijken redelijk standaard. En toch weinig punten... Dat ligt vaak aan het soort goederen. Je mist net dat wat niet standaard is. In deze blog houvast en een ezelsbruggetje om de valkuil die de soort goederen kan zijn te vermijden.
OAT hulplijn · 06. december 2020
Het typologiemodel van Starreveld is, als je het begrijpt en weet te gebruiken, een fantastisch raamwerk voor het uitwerken van AO vraagstukken. In deze blog nog een keer een uitgebreide uitleg van het model.
OAT hulplijn · 29. november 2020
Als tweede voorbeeld dat AO op straat ligt de onderneming H&M. Met de 8 AO onderwerpen laat ik zien dat je zelf kunt oefenen door een willekeurige onderneming om te bouwen tot casus.
OAT hulplijn · 22. november 2020
Een overzicht van dertig OAT casussen van 2005 - 2020 met typologie en welke onderneming het was (of er op lijkt).
OAT hulplijn · 12. november 2020
AO ligt op straat : hoe je een echte onderneming kunt gebruiken voor het oefenen van AO (in de OAT).
OAT hulplijn · 31. oktober 2020
Het tweede deel van de AO vragen die voorkomen in de OAT. Met deze 8 vragen kun je oefenen zonder de "last" van een uitwerking.
OAT hulplijn · 25. oktober 2020
Deel 1 van 2 met de onderwerpen en vragen die de afgelopen 16 jaar zijn gesteld over AO.
OAT hulplijn · 25. september 2020
OAT ALGEMEEN (1) Hierna beschrijf ik een algemeen raamwerk voor de aanpak van je OAT examens op hoofdlijnen. Stap 1. Lees de casus Lees de hele casus rustig door. Laat de casus doordringen. Analyseer nog niet maar probeer je een beeld te vormen van het bedrijf. Ken je het ? Herken je het ? Neem de tijd ! Stap 2. Lees de jaarstukken Lees de balans en resultatenrekening door. Kijk naar een paar vaste criteria. Wat zijn de grootste balansposten. Immateriële vaste activa ? Materiële vaste activa...